Tükörképek

KRISTINA CALU – TÜKÖRKÉPEK

Megvásárolható a Líra üzleteiben és online felületén!

Ára: 3.490,- Ft

Tükörlépek

Amerika az álmok, a lehetőségek hazája. Kata legalábbis így gondolja, mert egy nap fogja magát, és hátat fordít addigi életének, rosszul működő, csonka családjának, monotonná vált hétköznapjainak, az összes szomorú, fojtogató emléknek, és meg sem áll New Yorkig. Az izgalmasnak induló új kezdet azonban egy pillanat alatt rémálomba fordul, amikor kiderül, hogy kinti munkaadója csúnyán átverte. Kata azonban nem adja fel olyan könnyen, ezért egy baráti segítségnek köszönhetően újból útnak indul, és átköltözik New Jerseybe.
Adam sosem gondolta, hogy Amerika az álmok és a lehetőségek hazája. Még az után sem, hogy tizennyolc évesen végleg elköltözött abból az iowai kisvárosból, amit addig otthonának nevezett, és kinyílt előtte a világ. Befelé forduló természete, gyerekkorában szerzett keserű emlékei nem engedik, hogy jól érezze magát a bőrében. Egy nap arra ébred, hogy az utolsó tiszta inge is elfogyott, és akkor hirtelen nagyon magányosnak és elveszettnek érzi magát.
Kata és Adam akkor és úgy találkoznak, ahogy és amikor egyikük sem számít rá. De lehet-e közös jövője két olyan embernek, akik tele vannak megbánással, fájdalommal? Ráadásul úgy fest, az élet is csupán néhány nap boldogságot szánt nekik.

A regény mellé könyvjelzőt is rendelhetsz!

Ára 290 Ft

Hogyan született a Tükörképek?

A fővonalat szó szerint megálmodtam. A két főszereplő, Kata és Adam közötti történéssel, egy adott szituációval ébredtem. Az ember általában néhány pillanattal később már nem emlékszik az álmára, de ez esetben a képek és az érzés is egész napon át bennem maradt, úgyhogy leültem a kis füzetemmel és elkezdtem összerakni a történetet. Kata Zuglóban lakik, ami az én örök hazám, mert ott születtem és életem első 17 és háromnegyed évét ott is éltem, emiatt szinte automatikusan jött belőlem a helyszín. Adam pedig azért él New Jerseyben, mert az a második hazám. Négy fantasztikus évet éltem ott, és őszintén mondhatom, hogy az volt életem legjobb négy éve. Miközben írtam, aztán számtalanszor újra olvastam, mindig az adott helyszíneken voltam, nekem ez maga volt az időutazás. Láttam magam előtt a tájat, az utcákat, járműveket és csak remélni merem, hogy az olvasók is ott lesznek majd a szereplőkkel mindenhol. Utcán, autóban, házban, repülőn, sőt még a reptéri mosdóban is. 

              Vélemények a „Tükörképek”-ről

Nagyon jó regény. Magával ragadott a történet, az alakok megformálása nagyon tetszett. A problémák húsba vágóan életszerűek voltak. Igazi lélektani könyv. 

Borbély Dóri

Remek könyv. Igazi kikapcsolódás. Olyan jól elrepített, hogy ott voltam a szereplőkkel/szereplőkben. Az is nagyon tetszett, hogy a női és férfi szemszög mennyire más, és tulajdonképpen mégsem az. Filmet kéne belőle csinálni!

Arany Ágnes

Köszönöm ezt a könyvet! Olykor megnevettetett, máskor kisírtam a szemem miközben olvastam. Köszönöm, hogy egy igazán jó élménnyel lehettem gazdagabb! MÉG SOK ILYET! Mindenkinek ajánlom!

Simontornyai Renáta

A Tükörképekben úgy bomlik ki fejezetről fejezetre a két főszereplő különböző sorsa és különös találkozása, mint ahogy egy művész festi rá a benne élő képeket a vászonra.  
A regény által részese lettem két fiatal szövevényes történetének, és közben megláttam, mi van a könyvön túl. Mert a lapokról életre kelt egy tökéletesen megkomponált, fájdalmasan-felemelően gyönyörű, színes, magyarul beszélő amerikai film, amely akár ma is képes összekötni Budapestet és Amerikát.

Szappanyos Orsolya

A könyv egy érték. A könyv egy olyan csoda, ami képes arra, hogy kiragadjon a hétköznapokból, hogy a lelked legmélyebb részét megérintse, amiről talán magad sem tudtad, hogy létezik. A könyv egy ajándék, pillanatnyi lélegzetvétel a mai rohanó világban.
Így Karácsony előtt, ha valakinek az jutna eszébe, hogy meglepi édesanyját, lányát, barátnőjét, főnökét, beosztottját, ismerősét, akárkijét, meleg szívvel, őszintén ajánlom ezt a csodás darabot.
Győri Krisztina

 

A szerző betartja, amit ígér: úgy éreztem, hogy nekem írt és tényleg kiléptem a hétköznapokból. A Tükörképek letehetetlen, magával ragadó, beszippant, nem enged. A történet nagyon mai, a szereplők nagyon szerethetőek, a drámák megríkatnak, a katarzis felemel. Sajnáltam, hogy a végére értem, olvastam volna még vagy száz oldalon keresztül. Nagyon várom a következő regényt! 

 

Dömötör Nikolett

Zseniállisan megírt, szuper könyv. Nagyon tetszett a történet és szerettem, hogy hol Kata, hol Adam szemszögéből haladt a cselekmény. Remek olvasási élményt nyújtott, végig fogva tartott, egyetlen percig sem hagyott unatkozni.  

Kércz Edit

Erre mondják, hogy lebilincselő, olvasmányos, regényes… és ami számomra fantasztikus: képes a jelenben tartani, mintha egy filmet néznék. Régen olvastam ennyire szépen, stílusosan megfogalmazott sorokat. Szívből köszönöm!!

Horváth Erika

A lányomnak vettem ajándékba, de én is elolvastam. Annyira tetszett, hogy majdnem egy nap alatt a végére értem, másnapra csupán negyven oldalt hagytam. Volt, amikor megkönnyeztem, és volt, amikor nevettem. Nagyon bántam, hogy vége lett. Köszönöm az élményt, amit a könyv nyújtott. Máris vevő vagyok a következőre. 

 

Bellák Károly